Κοινωνική & Πράσινη Επιχειρηματικότητα - Αντικείμενο

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

 

Αντικείμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η μελέτη της κοινωνικής & πράσινης επιχειρηματικότητας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, βασιζόμενο στη διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνογνωσία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 και ήταν πρωτοπόρο για το Πανεπιστήμιο και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα προσεγγίζει, αναλύει και συζητάει σε βάθος τη δημιουργία και διοίκηση πρωτοβουλιών κοινωνικού και πράσινου αντίκτυπου. Εστιάζει σε επιχειρηματικές προσεγγίσεις και δεξιότητες που διευκολύνουν τα άτομα να μεγιστοποιήσουν τον κοινωνικό και πράσινο αντίκτυπο των δράσεών τους.

 

Γιατί δημιουργήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα;

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κινείται παράλληλα με τις διεθνείς εξελίξεις σε θέματα επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα, Σχολές Διοίκησης Πανεπιστημίων υψηλού κύρους στην Αμερική (π.χ. Harvard Business School, Stanford Business School) και στην Ευρώπη (π.χ. INSEAD) διδάσκουν κοινωνική επιχειρηματικότητα σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα (π.χ. σε προπτυχιακό επίπεδο σπουδών, σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών, σε επίπεδο προγραμμάτων εκπαίδευσης αποφοίτων). Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το Harvard Business School διανύει 20ετή+ πορεία σε πρωτοβουλίες κοινωνικής επιχειρηματικότητας με αντίστοιχο ερευνητικό κέντρο. Αντίστοιχα, η Σχολή Διοίκησης του INSEAD θεωρείται πρωτοπόρος σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας εισάγοντας σχετική πρωτοβουλία (Social Entrepreneurship Initiative) το 2005 και υλοποιώντας από τότε διάφορες δράσεις (συνέδρια, εκπαιδευτικά προγράμματα για αποφοίτους, κτλ.).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με τρόπο που συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής & πράσινης επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, καθώς βοηθάει στην εξοικείωση με εργαλεία και τεχνικές πέρα από τη συμβατική, εμπορικής φύσης επιχειρηματικότητα.

 

Σε ποιους απευθύνεται;

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε ευρύ κοινό, δηλαδή σε όσους και όσες επιδιώκουν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες εντός του οικοσυστήματος κοινωνικής & πράσινης επιχειρηματικότητας με στόχο i) να δημιουργήσουν βιώσιμες κοινωνικές και πράσινες επιχειρήσεις, ii) να διαχειρίζονται εύστοχα προβλήματα και ευκαιρίες πρωτοβουλιών κοινωνικού και πράσινου αντίκτυπου, iii) να έχουν ενεργό ρόλο σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και iv) να αναλάβουν ρόλο συμβουλευτικής στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας. Επίσης, το πρόγραμμα προτείνεται σε άτομα που ήδη εργάζονται ή διοικούν οργανισμούς στο οικοσύστημα της κοινωνικής και πράσινης επιχειρηματικότητας και επιδιώκουν να εξελιχθούν και να συνεισφέρουν στην εξασφάλιση βιωσιμότητας και ισχυρού αντίκτυπου.

Για επιχειρήσεις/οργανισμούς που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ να επικοινωνήσετε με την κα Ελένη Σαλαβού στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.