Εισηγητές και εισηγήτριες στο πρόγραμμα είναι διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, μέλη του διδακτικού προσωπικού του ΟΠΑ από ποικίλες ειδικότητες. Επίσης, συμμετοχή θα έχουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί Πανεπιστημίων του εξωτερικού, ερευνητές, αλλά και έμπειροι κοινωνικοί επιχειρηματίες. Αυτή η προσέγγιση θα εξασφαλίσει την επαρκή ανάλυση όλου του οικοσυστήματος της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Θωμάς Αλεξόπουλος
Ο Θωμάς Αλεξόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στα Οικονομικά της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Έχει διδάξει Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Χρηματοοικονομικά της Ενέργειας, Οικονομική του Περιβάλλοντος, Διοίκηση Έργων, Σύγχρονα Προϊόντα Διαχείρισης Κινδύνου, Αγορές Ενέργειας και Ενεργειακή Ασφάλεια, κτλ. Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου E-Cube Lab, ενώ έχει εργαστεί ως Επισκέπτης Ερευνητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μπολόνια. Εκπροσωπεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο UN SDSN, και είναι Research Fellow στον διεθνή οργανισμό Research Centre for Economic Analysis (RCEA). Το έργο του περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, βιβλία, συλλογικούς τόμους, και επιμέλειες ξενόγλωσσων συγγραμμάτων.
Κωστής Ήντουνας
Ο Κωστής Ήντουνας είναι Καθηγητής στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα διδακτικά, ερευνητικά και ευρύτερα επαγγελματικά του ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τα επιστημονικά πεδία της τιμολόγησης, του βιομηχανικού (Β2Β) μάρκετινγκ, του μάρκετινγκ μη κερδοσκoπικών οργανισμών, της διοίκησης μάρκετινγκ, του μάρκετινγκ υπηρεσιών και της ανάπτυξης νέων προϊόντων. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα που έχουν χρηματοδοτηθεί από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Παράλληλα, έχει διεξάγει σεμινάρια και έχει παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο γνωστικό αντικείμενο του μάρκετινγκ.
Κωνσταντίνος Λιονάκης
Ο Κωνσταντίνος Λιονάκης είναι διδάκτωρ (PhD) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο αντικείμενο του Μάρκετινγκ με βράβευση από την Emerald. Eργάζεται στο Εργαστήριο Μάρκετινγκ (ALaRM) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ως ερευνητής, διαχειρίζεται ατομική συμβουλευτική εταιρεία στον τομέα του Μάρκετινγκ, και είναι συνιδρυτής του φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης «διατριβή», όπου και διδάσκει μαθηματικά. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συμβουλευτικών μελετών και σεμιναρίων για τον ιδιωτικό τομέα, ενώ επίσης έχει εργασθεί σε επιχειρήσεις στο χώρο των πωλήσεων στους κλάδους των τροφίμων και του τουρισμού. Στα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται οι Πωλήσεις, η Οργάνωση Μάρκετινγκ και Πωλήσεων, το CRM, η Έρευνα Αγοράς και ο Προσανατολισμός στο Μάρκετινγκ.
Ξένια Μαμάκου
Η Ξένια Μαμάκου εργάζεται ως μέλος του διδακτικού προσωπικού στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και αποτελεί μέλος του Εργαστηρίου Επιχειρηματικής Πληροφορικής του ΟΠΑ (BILab). Έχει πρώτο πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το ΟΠΑ, MSc with Distinction in Business Information Technology από το University of Manchester Institute of Science and Technology (UMIST) της Αγγλίας και Διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στο γνωστικό αντικείμενο "Πληροφοριακά Συστήματα" από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ .Διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, σχετικά με την Επιχειρηματική Πληροφορική, τα Πληροφοριακά Συστήματα, το Διαδίκτυο και τη ΔιαχείρισηΈργων. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα έργα πάνω στα πληροφοριακά συστήματα και στη δημιουργία εφαρμογών Διαδικτύου και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.
Γιώργος Παπαγιαννάκης
Ο Γιώργος Παπαγιαννάκης είναι Eπίκουρος Kαθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου). Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Χρηματοοικονομική Διοίκηση στο Strathclyde University (Γλασκόβη). Έχει διδακτορικό στη Εταιρική Υπευθυνότητα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει μαθήματα σχετικά με την Εταιρική Υπευθυνότητα, και την Επιχειρηματικότητα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το ερευνητικό του έργο εμφανίζεται σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά, όπως το European Management Review, και το Business Strategy and the Environment. Έχει εργαστεί σε πληθώρα έργων ως σύμβουλος και ερευνητής σε θέματα που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, την βιωσιμότητα και την υπεύθυνη λειτουργία των οργανισμών.
Ελένη Σαλαβού
Η Ελένη Σαλαβού είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθύντρια στο Athens MBA. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα επιχειρηματικότητας (συμβατικής και κοινωνικής), καινοτομίας και στρατηγικής μικρού μεγέθους επιχειρήσεων. Στο Πανεπιστήμιο είναι ιδρυτικό μέλος της ερευνητικής μονάδας κοινωνικής επιχειρηματικότητας και Επιστημονική Υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Κοινωνική και Πράσινη Επιχειρηματικότητα». Το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σημαντική δραστηριότητα σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα από το 1997. Παράλληλα με την ακαδημαϊκή της πορεία, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες εντός του γνωστικού της αντικειμένου και καθοδήγηση σε πρωτοβουλίες επιχειρηματικότητας.
Εμμανουήλ Σοφικίτης
Ο Μάνος Σοφικίτης είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) με επιστημονικό αντικείμενο τις Διεθνείς Επιχειρήσεις και την Επιχειρηματικότητα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ΟΠΑ και κάτοχος M.B.A από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και τη διδασκαλία υποστηρικτικών εκπαιδευτικών μαθημάτων στον τομέα της Επιχειρηματικότητας στο ACEin AUEB ενώ έχει επίσης ασχοληθεί αρκετά χρόνια με την καθοδήγηση νέων επιχειρηματικών ομάδων και νεοφυών επιχειρήσεων. Ως ερευνητής, είναι μέλος του Εργαστηρίου Management, Στρατηγικής και Επιχειρηματικότητας του ΔΕΤ και έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.
Μελίνα Ταπραντζή
Η Μελίνα είναι κοινωνική επιχειρηματίας και μία από τις επτά γυναίκες παγκοσμίως που το 2020 έλαβε το βραβείο «SDGs and Her» από τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια Τράπεζα. Είναι η ιδρύτρια της Wise Greece και έχει ηγηθεί έργων για τα SDGs και τα κριτήρια ESG από τη σύλληψη έως την υλοποίηση, υποστηρίζοντας εταιρείες σαν σύμβουλος για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, την Ισότητα και τη Συμπερίληψη. Διδάσκει μαθήματα για τη βιωσιμότητα και τον κοινωνικό αντίκτυπο και διοργανώνει workshops για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη για στελέχη επιχειρήσεων. Είναι ομιλήτρια σε διεθνή συνέδρια για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και λειτουργεί σαν μέντορας σε αρκετές start up κοινωνικές επιχειρήσεις.